wonder-word overzicht wonder-word workshops wonder-word schrijfcoaching wonder-word contact

Wie is Nanda (1976)?

Nanda Huneman










Mijn leven heb ik vooral laten leiden door vier passies: schrijven, reizen, spiritualiteit en zeilen.
Een cv aan de hand van deze vier stuwende krachten.

Journalistiek schrijven:
In 2001 besloot ik van mijn passie mijn vak te maken en begon ik aan de deeltijd opleiding Journalistiek aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle. Sindsdien schrijf ik freelance voor meerdere tijdschriften (o.a. Internationale Samenwerking en Happinez). Ik schrijf regelmatig over ontwikkelingssamenwerking, tijdens mijn studie Sociale Geografie (1997-1999) heb ik hierover gedegen kennis opgedaan.

Creatief schrijven:
Na mijn afstuderen, in 2005, heb ik Wonder-Word opgezet waarbinnen ik creatieve en meditatieve schrijflessen ontwikkel. Mijn schrijvershart en mijn vakkundigheid voed ik regelmatig met opleidingen en cursussen.

In de zomer van 2008 heb ik in New Mexico lessen gevolgd bij de Amerikaanse schrijfster Natalie Goldberg en een intensieve cursus Poetry Therapy in New York gedaan.

Bij het Instituut voor Biografiek heb ik een basisopleiding in biografische patronen gevolgd en ik heb de Visie Op-Leiding van Double Healix over de structuur van de Reis van de Held afgerond. Bij Con Amore heb ik een verdiepingstraining tot creation-coach gedaan.

Boeken:
In januari 2008 is mijn journalistieke reisboek Weduwes worden niet verliefd - over alleenstaande vrouwen in India - uitgekomen.
In augustus 2014 is mijn roman FOK uitgekomen bij uitgeverij Elikser. Een eigenzinnige roman over een jonge vrouw die de oceaan overzeilt en anders naar haar verleden leert kijken.
Begin 2017 is mijn lesboek SPELEN MET JE LEVEN - over het schrijven van levensfictie uitgekomen.

Reizen en spiritualiteit:
Mijn tweede passie is reizen. In India kom ik al meer dan tien jaar, Nepal bezoek ik regelmatig. Tibet en Cambodja hebben ook veel indruk op mij gemaakt. Ik laat mij in mijn reizen vaak leiden door mijn spirituele interesses. Ik bezoek vaak spirituele plekken en volg bij diverse leraren (o.a. Jaya Ashmore) retraites. In het begin heb ik mij gericht op het Tibetaanse boeddhisme, de laatste tijd ben ik meer bezig met Vipassana meditatie. Schrijven is voor mij onlosmakelijk verbonden met spiritualiteit. Ik ervaar schrijven als een vorm van mediteren en het helpt me om mijn eigen wijsheid te vinden.

In maart 2011 heb ik de opleiding tot Mindfulness trainer bij See True Mindfulness afgerond. Ik organiseer en begeleid regelmatig meditatie-retraites van Open Dharma.

Zeilen:
Ik ben opgegroeid op een zeilschip, en heb daardoor zout bloed. Ik moet in ieder geval een paar weken per jaar op zee doorbrengen. In het jaar 2000 heb ik mijn stuurmanspapieren aan de Enkhuizer Zeevaartschool gehaald. Ik heb onder andere gevaren op de Oostzee, in het Caribische gebied en bij de Kanaaleilanden.

wonder-word.nl