wonder-word overzicht wonder-word workshops wonder-word schrijfcoaching wonder-word contact


Nanda's nieuwe boek is uit!

"Nanda biedt veel praktische oefeningen, theorie en inspirerende uitspraken. De persoonlijke voorbeelden uit haar eigen schrijversbestaan maken het boek lekker leesbaar en tegelijkertijd ook heel overtuigend. Ze weet waar ze het over heeft."

- Hester

Het woord ‘levensfictie’ was voor mij een openbaring. Door deze term verdween de druk op mijn schrijven en kon ik eindelijk vrijuit mijn verhaal vertellen. Want levensfictie is precies wat ik aan het schrijven ben. Ik heb eindelijk plezier gekregen in wat ik aan het doen ben.’

-Wendy

SPELEN MET JE LEVEN -
over het schrijven van levensfictie

spelen met je leven

 

 

 

 

 

 

 

 

In dit inspirerende en praktische lesboek leer je hoe je je levensverhaal om kunt zetten in een origineel, spannend en fictief verhaal.

Door waargebeurde en verzonnen elementen te combineren blijf je trouw aan je eigen ervaring en wijsheid en stijg je tegelijkertijd boven je individuele verhaal uit. Levensfictie is durven verzinnen, maar ook een kwestie van stijl en vorm. Je bouwt je boek op met beeldende, afgeronde scènes en maakt van jezelf een personage. Al schrijvende kom je los van je eigen levensverhaal, waardoor er ruimte ontstaat voor heling en creativiteit. Je speelt met je leven op papier en vindt een verrassende vertelvorm die recht doet aan jouw waarheid.

De levendige voorbeelden, laagdrempelige schrijfopdrachten en bruikbare tips in dit boek helpen je op weg. Diverse vormen van fictief en creatief schrijven komen aan bod.

HIER KAN JE HET BOEK BESTELLEN

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

‘Dit is veel meer dan een ‘lesboek’  – het is een boek over hoe je in het leven kunt staan, op een lichte, speelse manier. Het toelaten van fictie/fantasie in je eigen verhaal is niet meer en minder dan een oproep om je vrijheid te heroveren en je eigen leven te creëren en te leven. Het eerste deel is bijna een filosofisch essay over waarheid.

Het tweede deel is uiterst ondersteunend voor mensen die schrijfpogingen ondernemen. De vele voorbeelden uit Fok zijn daarbij erg verhelderend en de opdrachten zijn verrassend en uitnodigend.  En omdat Fok als een rode draad door het boek loopt, leest het als een spannende roman. Heel erg mooi!

Het hele boek is trouwens een voorbeeld van ‘practice what you preach’ en daarin ligt voor mij de grootste kracht.’

- Wanda

‘Het boek is duidelijk zonder dogmatisch te zijn. Je ‘hoeft’ niets. Nanda vertelt heel open hoe het schrijfproces voor haar werkt en hoe levensfictie in elkaar zit.

Ik vond de term Levensfictie erg behulpzaam, bijna een opluchting. Ik had het idee dat er niets bestond tussen een roman (fictie) en een zware biografie. Door te mogen spelen met de werkelijkheid zonder deze geweld aan te doen kan ik nu vrijuit schrijven.’

- Mariska

‘Heel herkenbaar! De voorbeelden en schrijfoefeningen geven inzicht en stimuleren de creativiteit. Het heeft mij geholpen uit mijn schrijversblok te komen en de draad weer op te pakken om verder te schrijven aan mijn boek.’

-
April


 

 

 

wonder-word.nl