wonder-word overzicht wonder-word workshops wonder-word schrijfcoaching wonder-word contact

 

BOEK EN SOEP

Schrijfworkshop, lezing, lunch en inspiratie-wandeling in de uiterwaarden

fok 

"Het huis schommelt niet en maakt geen geluid. Staat stil op de keiharde grond. Baksteen op baksteen. Huis te zijn. Nergens naartoe te gaan. Het huis ruikt naar het stoffige rode tapijt op de grond en naar dat middel waarmee mama de wc's schoonmaakt. Maar verder nergens naar. Niet naar natte trossen, teer en petroleum. "

-Fragment uit Fok

FOK is voor een deel geschreven in het atelier in de uiterwaarden bij Werk aan het Spoel. Drie maanden lang schreef ik als Writer in Residence onder veranderende wolkenluchten, bij de geur van water en slik, bij het continue gegak van ganzen. Ik zat in in een 'schommelend huisje'. En dat is voor het schrijven van een avontuurlijke scheepsroman erg inspirerend.
Daarom zal ik juist op deze plek voorlezen uit Fok en laten zien hoe de omgeving mij tot schrijven aanzette. Ik deel mijn vijf beste schrijftips en een aantal prikkelende schrijfoefeningen.

We verzamelen rondom de houtkachel op het het overdekte terras van de Veldkeuken, vlakbij de Lek. Je waant je hier op een schip. Onder het genot van een kop huisgemaakte soep en een stevig stuk brood kan je je laten voorlezen. Over een zeemeisje en haar wonderlijke fantasiewereld. Over een de wereld van zout en wieren, over spannende oceaantochten, over geheimen en over volwassen worden.

Daarna trekken we er op uit. De uiterwaarden in. Je snuift de waterlucht op, ziet het riet buigen. Je verzamelt materiaal om daar later, bij terugkomst op het warme terras van de Veldkeuken, over te schrijven. Natuurlijk met een kop koffie of thee en een stuk Veldkeuken-taart. Je schrijft vanuit de zintuigen. De schrijfopdrachten zijn laagdrempelig en speels: iedereen kan meedoen.

Laat je inspireren door zilte zinnen, het ruime rivierlandschap en ervaar hoe een verhaal stap voor stap tot stand komt.

 

 

 

 

 

 

 

Wanneer: vrijdag 20 februari van 13.30 tot 16.00 uur

Waar: Veldkeuken, Goilberdingerdijk 40a, Culemborg

Hoeveel: 20 euro (incl. soep, brood, thee/koffie, taart)
of 30 euro en dan krijg je er een gesigneerd exemplaar van FOK (twv 19,95) bij

Graag aanmelden voor vrijdag 13 feb: nanda@wonder-word.nl

"Ze mist de houten schrootjes, het zwarte staal. Ze wil naar huis, naar haar kooi. Met haar vingers drukt ze op de zandvlaktes net boven haar navel, harde witten stukken die droogliggen in de zachte modder van haar buik. Als ze haar ogen dichtdoet, is het net alsof ze weer aan boord is."

wonder-word.nl